Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Κ. Μητσοτάκης: Να σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

 

kiriakosmitsotakisΝα σπάσει το ταμπού των απολύσεων στο δημόσιο, ζήτησε σήμερα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το προτείνει ως ισοδύναμο μέτρο για τις ελαφρύνσεις στην φορολογική πολιτική και τις ρυθμίσεις στα «κόκκινα δάνεια».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ , ο όπου, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «είναι φανερό πως η κυβέρνηση, συνεπής στη στρατηγική της υποταγής, για μια ακόμη φορά, από κοινού με τους εκπροσώπους των δανειστών θα εξαπολύσουν μια νέα επίθεση ενάντια στη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας». Παράλληλα, τονίζει ότι «δεν δίστασαν να εγκαταλείψουν τον κυπριακό λαό συμπράττοντας στις καταστροφικές αποφάσεις του eurogroup σε βάρος του, για να αιτιολογήσουν τη δική τους στάση των ατέλειωτων υποχωρήσεων. Όλοι όμως έχουν κατανοήσει πως η εφαρμογή του μνημονίου δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο όπου κάθε μνημονιακή «αστοχία» έρχεται να «διορθωθεί» από νέα, πιο εξοντωτικά μέτρα. Ένας «μονόδρομος» υπάρχει και αυτός δεν είναι του μνημονίου αλλά της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης».

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm τόνισε ότι «αν σπάσει το ταμποού των απολύσεων στο Δημόσιο, η κυβέρνηση θα κερδίσει ένα σημαντικότατο διαπραγματευτικό όπλο, για να μπορέσει να πετύχει παρεμβάσεις και στην φορολογική πολιτική και σε ζητήματα που αφορούν την μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών όπως τα ΄κόκκινα” δάνεια» και πρόσθεσε ότι «σε μία ουσιαστική διαπραγμάτευση δίνεις και παίρνεις».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By