Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Λίβανος: Απελευθέρωσαν πέντε ομήρους οι τζιχαντιστές

Πρόκειται για τέσσερις στρατιώτες και έναν αστυνομικό

tzixantistes

Ελεύθεροι αφέθηκαν το Σάββατο τέσσερις στρατιώτες και ένας αστυνομικός από τον Λίβανο, τους οποίους είχαν αιχμαλωτίσει πριν περίπου ένα μήνα Σύροι μαχητές που πρόσκεινται στη αλ Κάιντα, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Τέσσερις στρατιώτες και ένα μέλος των δυνάμεων ασφαλείας, που κρατούνταν όμηροι από το Μέτωπο αλ Νόσρα, αφέθηκαν ελεύθεροι και έφτασαν στην Άρσαλ», μια πόλη κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου τους υποδέχθηκε ένας θρησκευτικός ηγέτης της περιοχής που ενεργεί ως μεσολαβητής. «Όμως ακόμη δεν έχουν παραδοθεί στις δυνάμεις ασφαλείας», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Το Εθνικό Πρακτορείο Ενημέρωσης (ANI) μετέδωσε και αυτό την είδηση για την απελευθέρωση των πέντε ανδρών, που είχαν απαχθεί στις αρχές Αυγούστου κατά τη διάρκεια αιματηρών μαχών στην περιοχή της Άρσαλ μεταξύ του λιβανέζικου στρατού και τζιχαντιστών που ήρθαν από τη Συρία.

Τρεις ομάδες τζιχαντιστών, μεταξύ αυτών το Μέτωπο αλ Νόσρα και το Ισλαμικό Κράτος, εξακολουθούν να κρατούν ομήρους 15 στρατιώτες και 14 αστυνομικούς. Επιθυμούν να τους ανταλλάξουν με ισλαμιστές κρατούμενους στον Λίβανο, όμως ο στρατός έχει ζητήσει την άνευ όρων απελευθέρωσή τους.

Η απελευθέρωση των πέντε ομήρων από το Μέτωπο αλ Νόσρα σημειώθηκε λίγες ώρες μετά τη μετάδοση ενός βίντεο που δείχνει τον αποκεφαλισμό από μέλη του ΙΚ ενός άνδρα, ο οποίος παρουσιάζεται ως ένας από τους Λιβανέζους στρατιώτες που απήχθησαν από την Άρσαλ.

Ο στρατός του Λιβάνου ελέγχει την αυθεντικότητα του βίντεο αυτού, το οποίο ανέβηκε στους λογαριασμούς Twitter υποστηρικτών του ΙΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By