Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Λειτουργούν αύριο οι λαϊκές αγορές σε Κεντρική και Δυτ. Μακεδονία

 Aπό Δευτέρα, οι παραγωγοί λαϊκών αγορών θα συνεχίσουν την απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα

laikiagora

Θα λειτουργήσουν -κατ” εξαίρεση- αύριο οι λαϊκές αγορές στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη, ενώ από Δευτέρα θα συνεχιστεί η απεργία διαρκείας των παραγωγών.

Η απόφαση για την αυριανή λειτουργία των λαϊκών αγορών ελήφθη, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών των παραπάνω περιοχών, Βασίλης Μακρίδης, «ύστερα από τα χιλιάδες τηλεφωνήματα/αιτήματα καταναλωτών που καταγγέλλουν αισχροκέρδεια και πρόβλημα με την επάρκεια προϊόντων».

«Αύριο, όλοι οι παραγωγοί θα πουλάμε τα προϊόντα μας σε τιμές κόστους και στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε τους Έλληνες πολίτες που μας εμπιστεύονται, στέλνοντας και το μήνυμα ότι η εργασία μας δεν είναι μια δουλειά απλή, αλλά ασκούμε λειτούργημα» σημείωσε ο κ. Μακρίδης.

Ωστόσο, από Δευτέρα, οι παραγωγοί λαϊκών αγορών θα συνεχίσουν την απεργία διαρκείας που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή καθώς και την έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Στο μεταξύ, σήμερα, οι παραγωγοί λαϊκών αγορών της Ομοσπονδίας θα επιδώσουν ψήφισμα με τις θέσεις τους στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, επαναλαμβάνοντας ότι με το νομοσχέδιο που προωθείται επιχειρείται ξεκάθαρα ο «αφανισμός» των λαϊκών αγορών.

Οι παραγωγοί σημειώνουν -μεταξύ άλλων- ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «δεν θα ωφεληθούν οι καταναλωτές και δεν πρόκειται να μειωθούν οι τιμές στις λαϊκές αγορές, όταν έχουν αυξηθεί τα διόδια, η φορολογία κ.λπ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By