Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Λευκωσία: Παράνομη η επίσκεψη Νταβούτογλου στα κατεχόμενα

Η κυβέρνηση της Κύπρου θα προβεί σε διαβήματα προς τον ΟΗΕ, την Ε.Ε και άλλους διεθνείς οργανισμούς

cyprusA

Η κυβέρνηση της Κύπρου θα προβεί άμεσα σε διαβήματα προς τον ΟΗΕ, την Ε.Ε αλλά και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς για τη σημερινή παράνομη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στα κατεχόμενα της Κύπρου, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Επιπλέον, ο κ. Χριστοδουλίδης τονίζει τα ερωτήματα που δημιουργούνται και τα πραγματικά μηνύματα που η Τουρκία θέλει να περάσει στη διεθνή κοινότητα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η παράνομη κάθοδος του κ. Νταβούτογλου στην Κύπρο, πραγματοποιείται τη μέρα που ο νέος ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό προσκάλεσε τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Νίκο Αναστασιάδη και Ντερβίς Έρογλου, σε δείπνο.

Τα ερωτηματικά, συμπληρώνει στη δήλωση του ο Κύπριος εκπρόσωπος, ενισχύονται, αν αναλογιστεί κανείς ότι και ο νεοεκλεγείς Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε και επισκέφθηκε παράνομα την Κύπρο, λίγες μέρες πριν από την προγραμματισμένη πρώτη επίσκεψη στην Κύπρο του νέου ειδικού συμβούλου του Γ.Γ του ΟΗΕ.

Η κυπριακή κυβέρνηση καλεί την Τουρκία να «εγκαταλείψει οριστικά τις απαράδεκτες θέσεις της, οι οποίες είναι διεθνώς καταδικαστέες, μεταξύ των οποίων και η απαίτηση τους για αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος στις παράνομες περιοχές, καθώς επίσης να ανταποκριθεί στην πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By