Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Λονδίνο: Αναστολή της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό

Νέος γύρος επαφών με την εργοδοσία για τα συνδικάτα

london-metro

Η 48ωρη απεργία η οποία είχε εξαγγελθεί από τους εργαζόμενους στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου κι απειλούσε να προκαλέσει εκ νέου κυκλοφοριακή συμφόρηση και σοβαρά προβλήματα για τα εκατομμύρια κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας που τον χρησιμοποιούν ανεστάλη, ώστε να υπάρξει περιθώριο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα συνδικάτα που τους εκπροσωπούν.

Η κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας, που πυροδότησε η επαπειλούμενη κατάργηση θέσεων εργασίας λόγω του κλεισίματος των επανδρωμένων εκδοτηρίων εισιτηρίων, προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους δρόμους του Λονδίνου. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον την καταδίκασε χαρακτηρίζοντάς την «επαίσχυντη».

Το συνδικάτο των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, στη ναυτιλία και στις συγκοινωνίες (RMT) και το συνδικάτο των μισθωτών του κλάδου των συγκοινωνιών (TSSA) ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να αναστείλουν την απεργία μετά τις επαφές που είχαν με την διεύθυνση του υπογείου σιδηροδρόμου —που είναι γνωστός ως Tube— για τα σχέδια εκσυγχρονισμού του.

«Είμαι ικανοποιημένος διότι η (απεργιακή) κινητοποίηση ανεστάλη και (. . .) μπορούμε να διαπραγματευτούμε χωρίς το πιστόλι στον κρόταφο», είπε ο Μπομπ Κρόου, γενικός γραμματέας του συνδικάτου RMT.

Τα συνδικάτα και η διοίκηση του υπογείου διαπραγματεύονται με την βοήθεια του βρετανικού συμβουλίου διαιτησίας και διαμεσολάβησης για τις διενέξεις στα εργασιακά ACAS και ο Κρόου δήλωσε ότι υπήρξε μια πρόταση που επιτρέπει να μην προχωρήσει η κατάργηση θέσεων εργασίας, γεγονός που επέτρεψε στα συνδικάτα να αναστείλουν την απεργία προς το παρόν.

Ωστόσο ο Κρόου διεμήνυσε ότι η απεργία θα κηρυχθεί εκ νέου εάν η διαπραγμάτευση αποτύχει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By