Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Μένει Ελλάδα η Eldorado Gold

Παρανόησαν οι δημοσιογράφοι, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.

ellinikosxrisosΔεν αποχωρεί από την Ελλάδα η εταιρεία Eldorado Gold, η οποία θα συνεχίσει τις επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ, τις οποίες έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο 12μηνο στα μεταλλεία Χαλκιδικής και Θράκης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αντιπρόεδρος της Eldorado Hellas, Εντουάρντο Μούρα, σε συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη, απέδωσε σε παρανόηση, από πλευράς δημοσιογράφων, τα πρόσφατα σενάρια περί αποχώρησης της εταιρείας από την Ελλάδα.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η εταιρεία […] σκέφτεται να φύγει», ξεκαθάρισε. Πρόσθεσε ότι η Eldorado τριπλασίασε σε έναν χρόνο τον αριθμό των εργαζομένων, ενώ σε πλήρη παραγωγική φάση, θα πραγματοποιεί εξαγωγές ύψους 1 δισ. δολ. ετησίως από την Ελλάδα. Υπενθύμισε ότι η εταιρεία έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή 50 εκατ. ευρώ για τη διασφάλιση περιβαλλοντικών αποκαταστάσεων, ενώ συμπλήρωσε η επένδυση αυξάνει τη ρευστότητα στη Β.Ελλάδα κατά 800.000 ευρώ ημερησίως.

Αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις σημαντικού αριθμού κατοίκων απέναντι στην επένδυση, ο κ.Μούρα επισήμανε ότι η εταιρεία «έχει πολλούς λόγους να πιστεύει ότι διαθέτει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των κατοίκων δήμου Αριστοτέλη», αλλά ταυτόχρονα έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι μια «ηχηρή μειοψηφία» κατοίκων είναι κατά της επένδυσης. «Είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί σε ορθολογικό διάλογο, προκειμένου […]να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και όσων αντιδρούν», είπε. Πρόσθεσε ότι η Eldorado δεν πρόσκειται σε καμία πολιτική παράταξη και το μόνο της «κόμμα» είναι αυτό της υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By