Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Μαυραγάνης: Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης από το 2015

Γίνονται προσπάθειες προκειμένου η κατάργηση να ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015

mavraganis_feat

Την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης προανήγγειλε από το βήμα του 6ου Tax FORUM ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σημειώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου η κατάργηση να ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015.

«Έχουν γίνει οι προετοιμασίες για την αξιοποίηση των πληροφοριών αλλά και την υιοθέτηση σύγχρονων ελεγκτικών εργαλείων» ανέφερε ο υφυπουργός, ενώ στην ομιλία του επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει και άλλες μειώσεις φορολογικών συντελεστών.

Ανέφερε ακόμη:

  • Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ (από 1,43% σήμερα). Ο κ. Μαυραγάνης επανέλαβε και την εξαγγελία του πρωθυπουργού για προσπάθεια μετατροπής του ΕΝΦΙΑ σε έσοδο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Θα παραταθεί και για τα επόμενα χρόνια η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα καταβολής των τελών κυκλοφορίας στη βάση των πραγματικών μηνών κυκλοφορίας μετά την άρση της ακινησίας. Έτσι το καθεστώς που ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά με μεταβατική διάταξη πέρυσι, θα ισχύσει και για τα επόμενα χρόνια
  • Θα μειωθεί ο συντελεστής των επιχειρήσεων ενώ
  • Ο ανώτατος συντελεστής του 42% θα περιοριστεί στο 32%.
By