Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μαχαιρώθηκε καθαρίστρια σε σχολείο της Θεσσαλονίκης

astynomia police

 Σύμφωνα με το δήμο Νεάπολης- Συκεών εκτός κινδύνου βρίσκεται η άτυχη καθαρίστρια.

astynomia police
© FOSPHOTOS Angeliki Panagiotou

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης καθαρίστρια στο ΕΠΑΛ (πρώην Πολυκλαδικό) Νεάπολης, η οποία  δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη.

Η άτυχη γυναίκα, περίπου, στις 10 σήμερα το βράδυ και ενώ εργαζόταν σε μία από τις αίθουσες του σχολείου, δέχθηκε από άγνωστο δράστη πέντε μαχαιριές – τέσσερις στην πλάτη και μία στο πόδι.

Σε άλλη αίθουσα, ήταν και μία δεύτερη καθαρίστρια, η οποία όταν άκουσε της φωνές, οι οποίες έτρεψαν τον δράστη σε φυγή,  έσπευσε να τη βοηθήσει, καλώντας και την αστυνομία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης είχε ψιλόλιγνη φιγούρα και φορούσε τζιν παντελόνι και κουκούλα. Η τραυματίας, ελληνικής καταγωγής και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ο δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης έδωσε εντολή σε μέλη της διοίκησης να βρίσκοντε στο πλευρό του θύματος και να της δώσουν κάθε βοήθεια

Σύμφωνα με το Δήμαρχο: «Η κρατική αστυνομία είναι ανύπαρκτη. Μηδενική παρουσία περιπολιών αστυνομικών στους δρόμους με περιπολικά ή συμβατικά οχήματα της Ασφάλειας. Μηδενική παρουσία πεζών περιπολιών. Σχεδόν μηδενική παρουσία αστυνομικών μέσα στα ίδια τα αστυνομικά τμήματα. Η αποψινή εγκληματική ενέργεια εναντίον μιας ανυποψίαστης εργαζόμενης, μιας μητέρας μικρών παιδιών που βρισκόταν στην υπηρεσία της και εργαζόταν, αποδεικνύει ότι η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο και αν δεν υπάρξει κινητοποίηση από πλευράς ΕΛ.ΑΣ. τότε σε λίγο καιρό θα είναι μη αναστρέψιμη».

«Η υπομονή μας έχει εξαντλήθει. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας, τις γραπτές και προφορικές διαμαρτυρίες μας, προς όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας, τα συναρμόδια υπουργεία και τους φορείς της Πολιτείας, για την επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων εγκληματικότητας, η κατάσταση χειροτερεύει», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και προσθέτει: «Τα ψέματα τελείωσαν και η υπομονή μας εξαντλήθηκε.. Καθιστούμε υπεύθυνη όλη την ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας και ζητάμε οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα», τονίζει ο Σ.Δανιηλίδης, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη ζητώντας τον καταλογισμό όχι μόνο πειθαρχικών και διοικητικών ευθυνών, αλλά και ποινικών για εκείνους που άφησαν με μηδενική στελέχωση τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Ασφαλείας.

Το αποψινό συμβάν καταδίκασαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών, ευχόμενα ταχεία ανάρρωση στην άτυχη γυναίκα.

 

By