Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Μεγάλου: Στόχος να επιστρέψει στην κερδοφορία η Eurobank

«Για τον σκοπό αυτό, εργαζόμαστε πάνω σε ένα δομημένο πρόγραμμα στρατηγικού μετασχηματισμού, με ιεραρχημένες προτεραιότητες και συγκεκριμένους στόχους, που βασίζεται σε τρεις άξονες» είπε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας

trapeza-eurobank

O διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου χαρακτήρισε κεντρικό στόχο της τράπεζας την επιστροφή στην κερδοφορία το συντομότερο δυνατό, μιλώντας το Σάββατο στην ετήσια γενική συνέλευση της τράπεζας.

«Για τον σκοπό αυτό, εργαζόμαστε πάνω σε ένα δομημένο πρόγραμμα στρατηγικού μετασχηματισμού, με ιεραρχημένες προτεραιότητες και συγκεκριμένους στόχους, που βασίζεται σε τρεις άξονες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεγάλου.

Στη διαχείριση κινδύνων και επισφαλειών, στην ενίσχυση της σχέσης με τους πελάτες για τη μεγιστοποίηση των εσόδων και τη βελτίωση της ρευστότητας καθώς και στο μετασχηματισμό του λειτουργικού μοντέλου με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στην πρώτη φάση, την οποία διανύουμε, προτεραιότητα αποδίδεται στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Για τον σκοπό αυτό, η Eurobank προχώρησε σε μια σειρά πρωτοβουλιών εσωτερικής αναδιοργάνωσης. Έτσι, υπήρξε η πρώτη ελληνική τράπεζα η οποία δημιούργησε μια ανεξάρτητη μονάδα, με αποκλειστική αρμοδιότητα και αντικείμενο την διαχείριση προβληματικών δανείων.

Επίσης, σε συνεργασία με τις άλλες τράπεζες, αναλαμβάνουμε κοινές πρωτοβουλίες για τη διαχείριση περιπτώσεων προβληματικών δανείων και την ανασυγκρότηση κλάδων και επιχειρήσεων. Παράλληλα, δημιούργησε και μια άλλη εξειδικευμένη μονάδα, με στόχο την υποστήριξη πελατών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση του δανεισμού τους, αλλά παρουσιάζουν δυνατότητες ανάκαμψης.

«Στόχος είναι να επικεντρώσουμε εφεξής όλες μας τις δυνάμεις στην ανάπτυξη των εργασιών μας. Μέσα από τη χρηματοδότηση της υγιούς επιχειρηματικότητας αποσκοπούμε, ήδη από φέτος, σε σταθερή ανάκαμψη των καθαρών εσόδων προ προβλέψεων. Στη βελτίωση των εσόδων αναμένουμε να συμβάλει και η αύξηση των εσόδων από αμοιβές και προμήθειες.

» Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε την προσπάθεια για περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους, σε όλα τα επίπεδα. Στόχος μας για το 2014 είναι η περαιτέρω μείωση του κόστους μας κατά 100 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Μεγάλου.

«Ύστερα από την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με μια ισχυρή και κατά τα δύο τρίτα ιδιωτική κεφαλαιακή βάση, με επενδυτές παγκοσμίου κύρους στο μετοχολόγιο της, η Eurobank βρίσκεται σε προνομιακή θέση για να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» κατέληξε.

Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By