Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Μεξικό: Προς εκκένωση περιοχών

Λόγω του ηφαιστείου

ifaisteioΈτοιμες για εκκένωση περιοχών ειναι οι αρχές του Μεξικού, λόγω λόγω της δραστηριότητας του ηφαιστείου Ποποκαταπέτλ κοντά στην Πόλη του Μεξικού, αναβαθμίζοντας το επίπεδο συναγερμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο, ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν αποφασίσει να αυξήσουν «τον ηφαιστειακό συναγερμό στο επίπεδο 2».

Σε ανακοίνωση του το Εθνικό Κέντρο για την αντιμετώπιση καταστροφών (CENAPRED) ανέφερε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη «λόγω της αύξησης της δραστηριότητας» του ηφαιστείου. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ίδιου αρμόδιου κέντρου το Σάββατο στις 16:00 GMT, στο ηφαίστειο είχαν καταγραφεί τρεις εκρήξεις μετρίου μεγέθους.

Ειδικά τις τελευταίες ώρες η δραστηριότητα του Ποποκατέπλ εκδηλώνεται με εκτόξευση αερίων και τέφρας σε ύψος τριών χιλιομέτρων. Περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο. Οι 650.000 από αυτούς είναι σε περιοχές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Επί του παρόντος, οι αρχές απαγορεύουν τη διέλευση σε απόσταση 12 χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By