Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Με την Σεγκολέν Ρουαγιάλ ο Χρυσοχοΐδης για τα σιδηροδρομικά δίκτυα

Επί τάπητος το ζήτημα των εν λόγων έργων στη συνάντηση 

xrisoxoidisA

Το κομβικό θέμα για το μέλλον των ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών αξόνων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχ.Χρυσοχοΐδης με την υπουργό Οικολογίας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, στο Παρίσι σήμερα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε -μεταξύ άλλων- το γεγονός ότι η Ελληνική Προεδρία της ΕΕ «ολοκλήρωσε δύο σημαντικά ζητήματα:

1. Το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο για την πολιτική σιδηροδρόμων στην Ευρώπη και

2. Το πρόγραμμα SHIFT2RAIL το οποίο ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ και που μετά από επιτυχή διαπραγμάτευση ψηφίστηκε από το Ευρωκοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ιδιώτες επιχειρηματίες, ινστιτούτα και Πανεπιστήμια.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που σχετίζονται με ελέγχους των φορτηγών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να δημιουργηθούν κοινοί μηχανισμοί για την πάταξη της εκτεταμένης ανομίας στον τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη και να διαφυλαχθεί ο ελεύθερος ανταγωνισμός.

Επίσης συμφωνήθηκε να γίνουν προτάσεις από κοινού για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα τρένα και σε εγκαταστάσεις των σιδηροδρομικών φορέων, ένα πρόγραμμα το οποίο ήδη εν μέρει υλοποιεί η Ελλάδα μέσω της ΓΑΙΑΟΣΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By