Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

Προχωρά η χρηματοδότηση της ανάπλασης της Πανεπιστημίου

Το σχέδιο προβλέπει και επέκταση του τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την πλατεία Αιγύπτου στην Πατησίων στο ύψος του Πεδίον του Άρεως

panepisthmiou600_231213

Με 40 εκατ. ευρώ θα ενισχύσει η Περιφέρεια Αττικής την ανάπλαση της Πανεπιστημίου, καθώς και την επέκταση του δικτύου του τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την πλ. Αιγύπτου. Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, δήλωσε ότι «το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τον πυρήνα ενός κεντρικού σχεδιασμού για το κέντρο της Αθήνας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πράξεις από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής για άλλους δρόμους και για άλλες συνοικίες».

Για την ανάπλαση υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη, και του περιφερειάρχη Αττικής, παρουσία του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, καθώς το Ίδρυμα έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση των μελετών έως σήμερα.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε από την πλευρά του: «Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και η Περιφέρεια Αττικής δεσμευόμαστε σήμερα να χρηματοδοτήσουμε με 78,5 εκατομμύρια ευρώ, με συγκεκριμένο τρόπο, την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου και την επέκταση του τραμ από το Σύνταγμα μέχρι τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας».

Ο κ. Παπαδημητρίου, αφού ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ και τον περιφερειάρχη, για τη συνεργασία και εξήρε την αποτελεσματικότητα των δημόσιων υπηρεσιών, τόνισε ότι «σήμερα επιτελείται το πιο σημαντικό μέρος του έργου που είναι η χρηματοδότηση. Διότι, χωρίς τα χρήματα, δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα. Εμείς, ως Ίδρυμα Ωνάση, προσφέραμε ό,τι μπορούσαμε και τώρα αναλαμβάνει το κράτος. Είναι ένα έργο που θα αλλάξει την καθημερινότητα για ένα εκατομμύριο Αθηναίους και μάλιστα με ουσιαστικό τρόπο».

Μετά τη σημερινή συμφωνία, το έργο θα ενταχθεί εντός των επόμενων εβδομάδων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) και μπορεί να προκηρυχθεί διαγωνισμός εντός τριμήνου, ώστε να υλοποιηθεί εντός διετίας.

penepistimou638_231213

(Visited 1 times, 1 visits today)
By