Κυριακή, 16 Μαΐου, 2021

Μηνύσεις Αρβανιτόπουλου κατά Δρίτσα

Για τις καταγγελίες του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά ότι ο υπουργός Παιδείας υποστηρίζει την εκστρατεία του Γιάννη Μώραλη

arvanitopoulos650_221013

Με μηνύσεις απαντάει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στα όσα κατήγγειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιάς Θοδωρής Δρίτσας για «δαπάνες που κάνει το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του επίσης υποψήφιου δήμαρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη».

Η ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας έχει ως εξής:

«Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, αγνοώντας επιδεικτικά την άμεση και κατηγορηματική διάψευση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υιοθέτησε ανυπόστατες και αναπόδεικτες καταγγελίες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, περί δήθεν δαπανών του ΥΠΑΙΘ για προεκλογικούς σκοπούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγοντας τις ψευδείς και συκοφαντικές αυτές καταγγελίες, υπέβαλε σήμερα ερώτημα προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, περί του εάν ο ίδιος έδωσε σχετική εντολή.

Επί των ανωτέρω καταγγελιών και του σχετικού ερωτήματος σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

  1.  Ουδεμία αποστολή εντύπου ή άλλου υλικού έχει πραγματοποιηθεί από το ΥΠΑΙΘ για σκοπούς εκτός των αρμοδιοτήτων του.
  2. Κάθε δαπάνη του ΥΠΑΙΘ, όπως και κάθε Υπουργείου, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αφού προηγουμένως έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ελεγκτικό Συνέδριο και Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου) και ως εκ τούτου είναι καταγεγραμμένη και ανά πάσα στιγμή ελέγξιμη. Τέτοια δαπάνη από το ΥΠΑΙΘ δεν υπήρξε ποτέ.

 

dritsas

Κατόπιν αυτών, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει κατηγορηματικά για άλλη μία φορά τις ανωτέρω καταγγελίες ως ψευδείς και συκοφαντικές, απαιτώντας άμεσα την παύση της αναπαραγωγής τους και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για την αποκάλυψη των υπαιτίων».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By