Κυριακή, 13 Ιουνίου, 2021

Μιχελάκης: «Η εθνική συνεννόση πρέπει να είναι κοινός τόπος για τις πολιτικές δυνάμεις»

Το ζήτημα είναι αν υπάρχει αυτή η διάθεση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ

mixelakisA

Μιλώντας στον realfm 97,8, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης τόνισε την ανάγκη επίτευξης εθνικής συνεννόησης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Το θέμα της εθνικής συνεννόησης, σε αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά η πατρίδα όχι μόνο για τα εθνικά θέματα, αλλά και για τα θέματα της οικονομίας πρέπει να είναι ένα πεδίο, ένας κοινός τόπος για τις πολιτικές δυνάμεις. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει αυτή η διάθεση», είπε ο κ. Μιχελάκης και επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα που είχε πει ότι αν ο πρωθυπουργός καλέσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να διεξαχθούν άμεσα εκλογές.

Ο κ. Μιχελάκης ακόμη σημείωσε: «Σε κάθε περίπτωση ποτέ δεν είναι αργά. Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού εξακολουθούν να ισχύουν και φαντάζομαι ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορούσε αυτό το πράγμα να το εκμεταλλευτεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εθνική συνεννόηση πρέπει να είναι στο τραπέζι».

Με αφορμή τις παρελάσεις πίσω από κάγκελα που έλαβαν χώρα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο πρώην υπουργός είπε: «Πρέπει αυτό το πράγμα να σταματήσει. Είναι μία εικόνα κακή η οποία δεν εκφράζει και το πνεύμα της επετείου, την εθνική ομοψυχία και την εθνική ενότητα. Και δεν μπορεί αυτό να γίνεται πίσω από κάγκελα κ.λπ. Θα πρέπει ο κόσμος να μπορεί να πλησιάζει. Βέβαια, θυμόσαστε ότι είχαν γίνει θλιβερά επεισόδια και μάλιστα εις βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας πριν από 2 χρόνια. Ετσι ξεκίνησε η ιστορία, από κάποιες μειοψηφίες οι οποίες κάθε άλλο παρά από την ιδεολογία και θέση τους πίστευαν στο πνεύμα της ημέρας και στο πνεύμα της επετείου».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By