Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Μοσκοβισί: «Σκοπός της Κομισιόν η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας»

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με ελλείμματα και χρέη»

komision

Την πεποίθησή του ότι η Γαλλία θα σεβαστεί και θα εφαρμόσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τη μείωση του ελλείμματος εξέφρασε ο μελλοντικός Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο δίκτυο TV5 και στο Radio France Internationale.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, που διεκδικεί ένα σημαντικό οικονομικό χαρτοφυλάκιο στην Επιτροπή Γιουνκέρ, απέφυγε να σχολιάσει τις διαρροές των τελευταίων ημερών που αναφέρουν πως η πολυπόθητη για τη Γαλλία θέση του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων θα δοθεί στον Φινλανδό Γίρκι Κατάινεν.

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε ότι ο βασικός σκοπός της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα είναι η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας και τόνισε ότι η Γαλλία θα σεβαστεί τους κανόνες για τη μείωση του ελλείμματος στο 3% αλλά θα το κάνει με την απαραίτητη ευελιξία την οποία κατά τον ίδιο προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

«Οι Συνθήκες δεν μιλούν για έλλειμμα στο 3% αλλά για το βασικό στόχο της μείωσης του ελλείμματος στο 3%«, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί ο οποίος σημείωσε ότι η Κομισιόν του Γιουνκέρ θα εφαρμόσει σημαντικές αλλαγές στην Ε.Ε τα επόμενα πέντε χρόνια. «Η μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους παραμένει ένας βασικός στόχος για όλες τις χώρες της Ε.Ε. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με ελλείμματα και χρέη» υπογράμμισε τέλος ο κ. Μοσκοβισί.

By