Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Μπερλουσκόνι: Διαψεύδει ότι η κόρη του θα θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές

«Όλα αυτά αποτελούν επινοήσεις του Τύπου», δήλωσε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός  από τη Ρώμη

berlusconiA

Διαψεύδει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι τις φήμες πως σχεδιάζει να ζητήσει σε μία από τις κόρες του να θέσει υποψηφιότητα στη θέση του αφού στον ίδιο έχει απαγορευθεί εξαιτίας της καταδίκης του για φορολογική.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις σε μία από τις κόρες του πρώην πρωθυπουργού, τη Μαρίνα ή τη Μπάρμπαρα, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα διεξαχθούν τον Μάιο, ώστε να εξασφαλιστεί ότι το όνομα της οικογένειας Μπερλουσκόνι θα παραμείνει στα ψηφοδέλτια.

«Όλα αυτά αποτελούν επινοήσεις του Τύπου», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι από τη Ρώμη. «Τα παιδιά μου δεν θα θέσουν υποψηφιότητα», είπε.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει ένας βασικός «παίκτης» της ιταλικής πολιτικής σκηνής, ωστόσο γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο για αυτόν να ασκήσει επιρροή.

Στις 10 Απριλίου, οι δικαστές του Μιλάνου αναμένεται να αποφασίσουν εάν ο Μπερλουσκόνι θα πρέπει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό ή η ποινή αυτή να μετατραπεί σε παροχή κοινωφελούς εργασίας.

 

By