Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Μπερλουσκόνι: Tο ευρώ θα εξαφανισθεί, αν δεν γίνει μεταρρύθμιση της ΕΕ

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, «η μη ισορροπημένη οικονομική πολιτική» της ΕΕ απειλεί την επιβίωση της ζώνης του ευρώ

BERLUSCONI

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι προειδοποίησε χθες, Τρίτη, πως το ευρώ μπορεί να εξαφανισθεί αν δεν υπάρξει μια ριζική μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχουμε ανάγκη από ριζικές αλλαγές, αλλιώς η οικονομική κατάσταση θα μας υποχρεώσει, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να εγκαταλείψουμε το ευρώ και να επιστρέψουμε στα εθνικά νομίσματά μας», προειδοποίησε ο Μπερλουσκόνι μιλώντας στο BBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η μη ισορροπημένη οικονομική πολιτική» της ΕΕ απειλεί την επιβίωση της ζώνης του ευρώ.

Ο Μπερλουσκόνι επέκρινε επίσης τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για τις προσπάθειές του υπέρ της ανατροπής του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Ο Σαρκοζί «φοβόταν πως η φιλία μου με τον Καντάφι θα εμπόδιζε τη Λιβύη να παρέχει στη Γαλλία πετρέλαιο και αέριο», δήλωσε στη συνέντευξη αυτή που έδωσε στο Μιλάνο.

«Επίσης έδρασε πριν από τις άλλες χώρες για να επιτεθεί στη Λιβύη και τον Καντάφι και πιστεύω πως αυτό ήταν ένα σοβαρό λάθος», πρόσθεσε.

By