Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Νέα εμφάνιση του MERS στις ΗΠΑ

Συνεχίζει να ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στις χώρες της Αραβικής χερσονήσου

Virus MERS

Στην πολιτεία  της Φλόριντα εντοπίστηκε το δεύτερο κρούσμα του κορονοϊού MERS στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και αξιωματούχοι στη Φλόριντα επιβεβαίωσαν το κρούσμα του ιού, που επίσημα είναι γνωστός ως Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής.

Το CDC ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο «εισαγόμενο» κρούσμα MERS που καταγράφεται στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι ένας ταξιδιώτης προσβλήθηκε από τον ιό σε κάποια άλλη χώρα ταξίδεψε, ενώ είχε προσβληθεί, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στις αρχές του μήνα σε έναν άνδρα, ο οποίος είχε ταξιδέψει από τη Σαουδική Αραβία στην Ιντιάνα.

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν πριν από λίγο ότι το κρούσμα του MERS στις ΗΠΑ είναι ένα πρόσωπο το οποίο ταξίδεψε στη χώρα αυτή μέσω Λονδίνου και πως πρέπει να έχει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον 500 άτομα πριν διαγνωσθεί.

Αυξάνονται τα θύματα σε Ιορδανία – Σαουδική Αραβία

Επίσης στην Ιορδανία σημειώθηκε ο πέμπτος θάνατος που σχετίζεται με τον ιό, ενώ την Κυριακή ένας ακόμα άνθρωπος στη Σαουδική Αραβία πέθανε, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 142.

Τελευταίο «θύμα» του MERS στην Ιορδανία ήταν μια 26χρονη νοσοκόμα. Σύμφωνα με εκθέσεις υπουργείων υγείας, οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στον ιό. Η κυβέρνηση της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την καλύτερη προστασία του ιατρικού προσωπικού.

Τα συμπτώματα του ιού περιλαμβάνουν πυρετό, πνευμονία και νεφρική ανεπάρκεια.

Η Επιτροπή Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη στη Γενεύη, δεσμεύτηκε ότι θα δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

(Visited 1 times, 2 visits today)
By