Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Νέα μέτρα εναντίον της Ρωσίας από ΕΕ και ΗΠΑ

«Βαθαίνει» η κρίση Ρωσίας – Δύσης

obama-putin

Τη λήψη περαιτέρω μέτρων σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εμπλοκής της στην κρίση της Ουκρανία αποφάσισαν σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας οι ηγέτες της Γαλλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας.

«Οι πέντε ηγέτες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η Μόσχα δεν ασκεί πιέσεις στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ώστε αυτοί να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ούτε λαμβάνει μέτρα για να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

Επίσης, διεμήνυσαν πως θα συνεχίσουν να παρακολουθούν εάν και κατά πόσον η Ρωσία παρέχει άμεση στρατιωτική βοήθεια στους αυτονομιστές, προσέθεσε η ανακοίνωση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Υπό αυτές τις συνθήκες οι πέντε αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να υιοθετήσουν νέα μέτρα εναντίον της Ρωσίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By