Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Νέες κατηγορίες για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο

«Σύμφωνα με τον εισαγγελέα δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του»

papageorgopoulos

Αντιμέτωπος και με νέες κατηγορίες έρχεται ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ ο εισαγγελέας Εφετών Ευάγγελος Μπακέλας πρότεινε στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθεί ο κ. Παπαγεωργόπουλος και για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες», αναφορικά με χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και δεν μπόρεσαν να δικαιολογηθούν.

Ωστόσο ζήτησε την απαλλαγή της συζύγου του πρώην δημάρχου, Ελένης Παπαγεωργοπούλου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις ενοχής.

Σύμφωνα με την εισήγηση του εισαγγελέα στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν συνολικά ποσά 259.791 ευρώ τα οποία κατατέθηκαν, από τον Αύγουστο 1999 έως τον Αύγουστο 2001, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Όπως επισημαίνει ο εισαγγελέας, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, τόσο ενώπιον της ανακρίτριας όσο και στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, τη νόμιμη προέλευση των μετρητών που κατετίθεντο σε κοινό λογαριασμό με τον πρώην γ.γ του δήμου Μιχάλη Λεμούσια στην Τράπεζα Κύπρου.

Για τον ισχυρισμό ότι τα ποσά προέρχονταν από τις χρηματικές προσφορές των εκλεγέντων υποψηφίων, για τις ανάγκες του συνδυασμού, θεωρεί ότι είναι παντελώς αβάσιμος.

By