Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές πίεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση, τόσο μονομερώς όσο και σε συνεργασία με την Ευρώπη, ώστε να αποθαρρύνει οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

slaviansk-ukraine-filorwsoi

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ εργάζονται για τη θέσπιση νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας εάν αυτή εντείνει τις τακτικές της που αφορούν στην Ουκρανία, όπως η παρεμπόδιση της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στα τέλη του Μαΐου ή εάν αναγνωρίσει ένα ακόμα αυτονομιστικό δημοψήφισμα, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων.

«Αυτή την εβδομάδα προσπαθούμε να αναπτύξουμε ένα τομεακό πακέτο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έτσι ώστε να το δουν οι Ρώσοι, να το κατανοήσουν και να αντιληφθούν τις συνέπειες εάν αναλάβουν περαιτέρω δράση για την παρεμπόδιση της διεξαγωγής αυτών των εκλογών», δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ωστόσο, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές πίεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση, τόσο μονομερώς όσο και σε συνεργασία με την Ευρώπη, ώστε να αποθαρρύνει οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, αντί να αντιδράσει εκ των υστέρων.

Ο γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, πρόεδρος της επιτροπής, είπε ότι οι Ρώσοι «κάνουν ό,τι είναι δυνατόν» για να διαταράξουν τις εκλογές της 25ης Μαΐου στην Ουκρανία. «Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες ώστε να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By