Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

Νίγηρας: 51 νεκροί από επιδημία χολέρας

Σε σύνολο περίπου 1.365 κρουσμάτων

rtffvg

Τουλάχιστον 51 άτομα πέθαναν από επιδημία χολέρας που πλήττει τον Νίγηρα σε σύνολο περίπου 1.365 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επισήμως από την αρχή της χρονιάς, γνωστοποιήθηκε από τον ΟΗΕ.

38 πέθαναν από την ασθένεια «μόνο τον Σεπτέμβριο», τόνισε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (Ocha) της Νιαμέι στον ιστότοπό του.

Η αύξηση των κρουσμάτων χολέρας οφείλεται εν μέρει στις μεγάλες πλημμύρες που πλήττουν τον Νίγηρα από τον Ιούνιο και έχουν προκαλέσει μέχρι τώρα τον θάνατο 36 ανθρώπων.

Η επιδημία πλήττει τέσσερις από τις οκτώ επαρχίες της χώρας, σημείωσε το Ocha.

Όπως επεσήμανε η υπηρεσία του ΟΗΕ, γίνονται ενέργειες «για τον περιορισμό της ασθένειες» και «για να αποφευχθεί η δημιουργία νέων εστιών».

Σύμφωνα με το Ocha, η κατάσταση της επιδημίας «απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή» στην επαρχία Ντίφα, στον ανατολικό Νίγηρα, καθώς περίπου 105.000 εκτοπισμένοι έχουν φτάσει στην περιοχή από το 2013, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις επιθέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία και την καταστολή του νιγηριανού στρατού.

Πολλοί πρόσφυγες αναζήτησαν καταφύγιο στα νησιά της λίμνης Τσαντ, «όπου η πρόσβαση σε πόσιμο νερό παραμένει περιορισμένη και οι συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας είναι επισφαλείς», υπογραμμίζει το Ocha.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By