Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Ναύπλιο: «Οχι» στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων

Tο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πλειοψηφικά να εκφράσει την αντίθεση του στο νέο τρόπο αξιολόγησης

dimosio600_141113

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τάχτηκε υπέρ της αξιολόγησης του προσωπικού, αλλά καταδίκασε τη μέθοδο με την οποία προωθείται η αξιολόγηση.

Υπογραμμίστηκε πως «η ποσόστωση, αρίστων, μετρίων και ανεπαρκών υπαλλήλων, που προωθείται από τον Ν.4250/14, νομοτελειακά θα οδηγήσει σε προκατασκευασμένα αποτελέσματα και θα διαλύσει την έννοια της συλλογικότητας δημιουργώντας αρνητικό κλίμα μεταξύ των εργαζομένων, καταργώντας τη συνεργασία και συναδελφικότητα που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου».

Συμπερασματικά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πλειοψηφικά να εκφράσει την αντίθεση του στο νέο τρόπο αξιολόγησης των εργαζομένων των δήμων με βάση το Ν.4250/14, που όπως επισημάνθηκε στόχο έχει την μισθολογική καθήλωση και την απόλυση εργαζομένων, καθώς γίνεται με αδιαφανή και μη αντικειμενικά κριτήρια. Επιπλέον, το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε από τον δήμαρχο να απέχει από την εφαρμογή της Εγκυκλίου Δ/ΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501,8326 για την αξιολόγηση του προσωπικού και σε ότι άλλο τον αφορά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By