Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

«Οι μεγαλομέτοχοι να αποφασίσουν για την Ελληνική Τράπεζα»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υποστηρίζει πως η αξία της τράπεζας δεν είναι 200 εκατ. ευρώ, αλλά ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ

arxiepiskoposkiprou

Θα πρέπει να συναντηθούν όλοι οι μεγαλομέτοχοι για να χαράξουν την πολιτική, που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα η Ελληνική Τράπεζα, είναι η θέση του Αρχιεπίσκοπου Χρυσοστόμου. Θεωρεί μάλιστα ότι οι επισφάλειες θα καθορίσουν τα τελικά ποσοστά των μεγαλομετόχων της τράπεζας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο κ. Χρυσόστομος υποστηρίζει πως η αξία της Ελληνικής Τράπεζας δεν είναι 200 εκατ. ευρώ, αλλά ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ. Επίσης, δηλώνει πεπεισμένος ότι η Εκκλησία θα συνεχίσει να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στα της Ελληνικής Τράπεζας, παρά τη μείωση του ποσοστού της και αποκαλύπτει ότι ήδη ο ιδιοκτήτης της Third Point, επικοινώνησε με την Αρχιεπισκοπή.

«Δεν θα ήταν κυπριακή τράπεζα η Ελληνική αν αφήναμε τον Αμερικάνο να πάρει το 70%, όπως ήθελε» σημειώνει ο κ. Χρυσόστομος, που καλεί τους νέους μεγαλομετόχους της τράπεζας σε διάλογο για να συναποφασίσουν το μέλλον της.

Τονίζει ότι «η Εκκλησία δεν λέει λόγια που τα παίρνει ο αέρας» και ότι επιμένει στη θέση της πως οι τράπεζες πρέπει να παραμείνουν σε κυπριακά χέρια. «Και να έχουμε λιγότερο ποσοστό από τους άλλους, πάντοτε οι άλλοι θα έρχονται να συμβουλεύονται την Εκκλησία» σημειώνει.

Θεωρεί πως το ποσοστό της Εκκλησίας στην Ελληνική θα επανέλθει σε πιο υψηλά επίπεδα, καθώς κατέχει σημαντικό αριθμό ομολόγων.

Σε ερώτηση τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, ο Αρχιεπίσκοπος απαντά: «Θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό να φύγουν από αυτή την ομηρεία των τραπεζικών περιορισμών η Τράπεζα Κύπρου και η Ελληνική Τράπεζα», συμπληρώνοντας ότι «πρέπει πάση θυσία τα χρεωστικά επιτόκια να πέσουν κι άλλο. Το ποσοστό, στο οποίο μειώθηκαν, είναι κοροϊδία».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By