Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Ν. Κορέα: Συνεχίζεται η αναταραχή μετά την δολοφονία 5 στρατιωτών

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο στρατιώτης έριξε μια χειροβομβίδα και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας πέντε μέλη της μονάδας του και τραυματίζοντας άλλους επτά σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο σε μια ορεινή περιοχή στην ανατολική ακτή της κορεατικής χερσονήσου

korea-soldier

Ο κληρωτός στρατιώτης από τη Νότια Κορέα που σκότωσε πέντε συναδέλφους του το περασμένο Σάββατο κάνοντας μια επίθεση με χειροβομβίδα και πυροβόλο όπλο συνέχισε την ένοπλη αντιπαράθεση τη Δευτέρα με στρατιώτες που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν σε μια περιοχή που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του στρατού.

Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap και ο τηλεοπτικός σταθμός YTN μετέδωσαν ότι ο στρατιώτης έχει συλληφθεί. Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας και του Στρατού διέψευσαν τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης χαρακτηρίζοντας τες «λάθος».

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ο στρατιώτης έριξε μια χειροβομβίδα και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας πέντε μέλη της μονάδας του και τραυματίζοντας άλλους επτά σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο σε μια ορεινή περιοχή στην ανατολική ακτή της κορεατικής χερσονήσου. Απο τη στιγμή εκείνη είναι σε εξέλιξη ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του στρατιώτη. Οι μονάδες που τον κυνηγούν έχουν ρητή διαταγή να τον «πυροβολήσουν και να τον σκοτώσουν» αν ο στρατιώτης δεν παραδοθεί. Ο ένοπλος κληρωτός έχει καταφύγει σε μια δασώδη περιοχή κοντά σε μια μικρή πόλη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By