Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Ξανά στο εδώλιο ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την υπεξαίρεση 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης

papageorgopoulosΜε χειροκροτήματα υποδέχθηκαν υποστηρικτές του τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, κατά την μεταγωγή του από τις φυλακές Διαβατών στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου ξεκινά σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την υπεξαίρεση περίπου 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου.

Ωστόσο είναι πιθανό το δικαστήριο να μην προλάβει να ξεκινήσει σήμερα τη δίκη και να την αναβάλει για αύριο καθώς στο πινάκιο του δικαστηρίου η υπόθεση έχει τον αριθμό 17.

Σε μία προσπάθεια τόνωσης του ηθικού του πρώην δημάρχου, που καταδικάστηκε πριν από οκτώ μήνες σε ισόβια κάθειρξη, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στα δικαστήρια η σύζυγός του, Ελένη Παπαγεωργοπούλου, φίλοι, συγγενείς και άλλοτε στενοί του συνεργάτες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας ότι είναι αθώος. «Είσαι ο Κολοκοτρώνης της Θεσσαλονίκης» ακούστηκε από τα χείλη υποστηρίκτριάς του και ο φανερά καταβεβλημένος πρώην δήμαρχος τους απάντησε με ένα χαμόγελο.

Με το ίδιο όχημα που έγινε η μεταγωγή του Β. Παπαγεωργόπουλου έφτασε στα δικαστήρια το άλλοτε “δεξί του χέρι” στο δήμο, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που, επίσης, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ίδια υπόθεση. «Ήμαστε αθώοι και μας κουβαλάνε με χειροπέδες. Η Δικαιοσύνη θα πει την αλήθεια» φώναξε ο Μ. Λεμούσιας, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους.

Λίγο αργότερα κατέφθασε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ο τρίτος ισοβίτης για την υπεξαίρεση, πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσουν και οι δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών, αντίστοιχα, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα να μείνουν ελεύθεροι μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By