Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στο πλευρό των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς

Στην Κεφαλονιά μεταβαίνουν μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων προκειμένου να βοηθήσουν τους κατοίκους και να συνδράμουν στις τοπικές αρχές

seismos-kefalonia2

Σε κατάσταση γενικής ετοιμότητας έχουν τεθεί όλες οι υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, για την παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς.

Στο νησί έχουν ήδη μεταβεί δύο ομάδες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας, για να συνδράμουν, όπου κρίνεται αναγκαίο, στο έργο των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Το πρωί της Τρίτης μετέβη στο νησί, με την κυβερνητική αποστολή σε Αργοστόλι και Ληξούρι, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πρέσβης Διονύσης Κοδέλλας, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους αρμόδιους υπουργούς για την αποτίμηση της κατάστασης και την άμεση προώθηση μέτρων στήριξης των πληγέντων.

Στη παρούσα φάση, οι ομάδες των εθελοντών Σαμαρειτών κινητοποιούνται στην παροχή πρώτων βοηθειών και βοηθούν το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στα πλοία, όπου στεγάζονται σεισμόπληκτοι πολίτες από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τραπεζικοί λογαριασμοί για τους σεισμοπαθείς

Οι Γιατροί του Κόσμου έχουν ξεκινήσει τη συλλογή φαρμάκων, ειδών προσωπικής υγιεινής, εμφιαλωμένων νερών και κονσερβών για τους σεισμοπαθείς, ενώ έχουν ανοίξει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς σε Εθνική και Alpha Bank για χρηματική βοήθεια στους πληγέντες.

Το πρώτο κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου μεταβαίνει στο νησί αύριο, Τετάρτη. Η ομάδα θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, όπως φάρμακα, είδη προσωπικής υγιεινής, εμφιαλωμένα νερά, γάλατα και υπνόσακους. Το Σάββατο, θα μεταβεί στην Κεφαλονιά και το δεύτερο κλιμάκιο.

Για οποιαδήποτε χρηματική βοήθεια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς με την ένδειξη Κεφαλονιά.

ΕΘΝΙΚΗ: 141/296112-17(IBAN: GR27 0110 1410 0000 1412 9611 217 – SWIFT: ETHNGRAA)
ALPHA BANK: 199/002002-002401 (IBAN: GR06 0140 1990 1990 0200 2002 401 – SWIFT: CRBAGRAAXXX)

By