Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Οι περισσότεροι Γερμανοί συμφωνούν με την υποψηφιότητα Γιουνκέρ

Το 19% των ερωτηθέντων θα ήθελε η Μέρκελ να θέσει ως προτεραιότητα τις καλές σχέσεις του Βερολίνου με τη Βρετανία και όχι την υποψηφιότητα του Γιουνκέρ

zan klont giounker-merkel

Περίπου το 60% των Γερμανών συμφωνούν με τη στήριξη που επιδεικνύει η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην υποψηφιότητα του Λουξεμβούργιου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρά την έντονη αντίθεση της Βρετανίας, προκύπτει σήμερα από μία νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Forsa έδειξε ότι μόλις το 19% των ερωτηθέντων θα ήθελε η Μέρκελ να θέσει ως προτεραιότητα τις καλές σχέσεις του Βερολίνου με τη Βρετανία και όχι την υποψηφιότητα του Γιουνκέρ.

Χθες Τρίτη, η Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξή της προς τον Γιουνκέρ ύστερα από συνάντηση με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θέλει να αποτρέψει τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου από το να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρουσιάζοντάς τον ως παρωχημένο φεντεραλιστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπλέον, το 51% των Γερμανών δεν θα επιθυμούσαν πιθανή απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 41% απάντησε ότι θα μπορούσε να το συνηθίσει.

Ο Κάμερον έχει υποσχεθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By