Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η απολογία Μπαρμπαρούση και Ζαρούλια

Η Ελένη Ζαρούλια επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής

barbarousis

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ελένης Ζαρούλια, ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του πρώτου, ενώπιον των δύο δικαστικών, προσήλθε η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, η οποία παρέδωσε υπόμνημα, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες, που της αποδίδονται. Ωστόσο, ενώπιον των ανακριτριών, η βουλευτής, σύζυγος του γ.γ. της ΧΑ, Νίκου Μιχαλολιάκου, επικαλέσθηκε το δικαίωμα της σιωπής.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφέτες ανακρίτριες με τα κατηγορητήριά τους καταλογίζουν στους βουλευτές του κόμματος ότι γνώριζαν και επικροτούσαν τις παράνομες ενέργειες, όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, στοχοποιημένες επιθέσεις, εμπρησμούς κλπ, «καθώς επρόκειτο για δραστηριότητα «κατ’ εφαρμογήν των καταστατικών αρχών και επιδιώξεων της οργάνωσης»».

Ενδεικτικά οι δύο εφέτες περιλαμβάνουν στα κατηγορητήρια, μεταξύ άλλων, τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη κ.α.

Η κρίση των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα ως προς την ποινική μεταχείριση των δύο βουλευτών αναμένεται στις 14:00 όσον αφορά στην Ελένη Ζαρούλια και στις 15:00 για τον Κ. Μπαρμπαρούση.

By