Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

«Οργιάζουν» μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή στην Αττική

Από τους τελευταίους ελέγχους που έκανε η διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας

forologikoi-elegxoi

Η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή «οργιάζουν» στις ταβέρνες και τις καφετέριες της Αττικής. Το συμπέρασμα προκύπτει από τους τελευταίους ελέγχους που έκανε η διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας από τις 23 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά τα ευρήματα των ελέγχων:

· Σε επιχείρηση με δραστηριότητα «ξενοδοχείο-παραδοσιακό καφενείο», στην Αθήνα, διαπιστώθηκε να απασχολείται αλλοδαπός, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων. Γι” αυτό, ο αλλοδαπός μαζί με την προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος συνελήφθησαν για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

· Σε ταβέρνα, στην περιοχή της Φυλής, διαπιστώθηκε ότι ένας εργαζόμενος δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

· Σε καφετέρια – πιτσαρία, στην περιοχή της Φυλής, διαπιστώθηκε ότι έξι εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η λειτουργία του καταστήματος χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

· Σε εστιατόριο – καφετέρια στους Θρακομακεδόνες, διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες φορολογικές παραβάσεις και συγκεκριμένα μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευής και συντήρησης φορολογικού μηχανισμού και μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων. Ακόμη, κατά τον ασφαλιστικό έλεγχο βρέθηκαν να απασχολούνται επτά εργαζόμενοι, ενώ δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού.

· Σε ταβέρνα στα Καλύβια, διαπιστώθηκε ότι δώδεκα εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

· Σε ταβέρνα στα Καλύβια, διαπιστώθηκε ότι δύο εργαζόμενοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

· Σε καφετέρια στην περιοχή της Φυλής, διαπιστώθηκε η λειτουργία του καταστήματος χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By