Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Ουκρανία: Νεκρός o ηγέτης του ακροδεξιού «Δεξιού Τομέα»

Ο Ολεξάντρ Μουζίτσκο, γνωστός και ως Σάσκο Λε Μπλαν, ήταν επικεφαλής του Δεξιού Τομέα στη δυτική Ουκρανία

UKRAINE EU SUMMIT

Ένας τοπικός επικεφαλής του ουκρανικού ακροδεξιού κινήματος Δεξιός Τομέας σκοτώθηκε χθες, στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς οι οποίοι προσπάθησαν να τον συλλάβουν στην πόλη Ρόβνο, στα δυτικά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο Ολεξάντρ Μουζίτσκο, γνωστός και ως Σάσκο Λε Μπλαν, επικεφαλής του Δεξιού Τομέα στη δυτική Ουκρανία, είχε γίνει γνωστός αφού ανέβασε στον ιστότοπο YouTube δύο βίντεο στα οποία φαινόταν να εξυβρίζει το δημοτικό συμβούλιο της Ρόβνο και να χαστουκίζει έναν εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η αναστολή των επαφών με τη Ρωσία στο πλαίσιο της Ομάδας των 8 (G8) θα πλήξει τη Μόσχα, αλλά και τις άλλες χώρες μέλη. «Όσον αφορά τις επαφές με τις χώρες της G8 είμαστε έτοιμοι να έχουμε τέτοιες επαφές σε όλα τα επίπεδα, περιλαμβανομένου του ανώτατου. Ενδιαφερόμαστε για αυτές και πιστεύουμε ότι η επιφυλακτικότητα των άλλων χωρών να συνεχίσουν τον διάλογο είναι αντιπαραγωγική για εμάς αλλά και για τους ίδιους τους εταίρους μας».

Χθες Δευτέρα οι δυτικοί ηγέτες που συναντήθηκαν στη Χάγη ακύρωσαν τη σύνοδο της G8 που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Σότσι, προκειμένου να τιμωρήσουν στη Ρωσία για την προσάρτηση της Κριμαίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By