Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Ουκρανία: Ο Γιανούκοβιτς δίνει την πρωθυπουργία στην αντιπολίτευση

Αναπάντεχη κίνηση από τον Ουκρανό πρόεδρο, ενώ το Κίεβο συνεχίζει να θυμίζει εικόνες εμφύλιου

ukraine-protest635

Στον αρχηγό μικρότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, τον Αρσένι Γιατσενούκ, προσέφερε ο ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς την πρωθυπουργία -που την έχει μέχρι στιγμής ο Μίκολα Αζαρόφ-, ενώ το πολεμικό σκηνικό συνεχίζει να επικρατεί στη χώρα. Το συγκεκριμένο γεγονός έγινε γνωστό μέσω του επίσημου site της Προεδρίας.

Πάντως, οι διαδηλώσεις ανά την επικράτεια της Ουκρανίας συνεχίζονται,. Νωρίτερα το Σάββατο, περίπου 100 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το κτήριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Ενέργειας στο κέντρο του Κιέβου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Εντουαρντ Σταβίτσκι.

«Εγινε απόπειρα κατάληψης του κτηρίου. Περίπου 100 ένοπλοι διαδηλωτές εισέβαλαν (στο κτήριο). Τους συνάντησα και τους είπα ότι αν δεν εγκατέλειπαν ειρηνικά το κτήριο τότε θα κατέρρεε ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας», δήλωσε τηλεφωνικά στο Reuters ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές εγκατέλειψαν το κτήριο, αλλά όπως ενημερώθηκε παρέμειναν έξω από αυτό και εμποδίζουν την είσοδο. «Αυτό που συμβαίνει είναι μία ευθεία απειλή προς ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας», είπε ο Σταβίτσκι.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By