Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Ουκρανία: Πυρά κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Σε δοκιμασία η εκεχειρία μετά τις επιθέσεις και τα πυρά στην πόλη του Ντόνετσκ

ukraine autonomistes

Πυρά βαρέος πυροβολικού ακούγονται στις βόρειες συνοικίες της πόλης Ντονέτσκ στην Ουκρανία και μια μεγάλη στήλη μαύρου καπνού υψώνεται στην περιοχή του αεροδρομίου της, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ παραμένει στα χέρια των ουκρανικών στρατευμάτων, ενώ η πόλη, σημαντικό βιομηχανικό κέντρο, ο πληθυσμός του οποίου πριν ξεσπάσει η σύρραξη υπολογιζόταν σε ένα εκατομμύριο κατοίκους- τελεί υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός είχε ανακοινώσει ότι αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεών του στην περιοχή του αεροδρομίου.

«Πολλοί αντάρτες, με την υποστήριξη έξι αρμάτων, επιτέθηκαν χθες στις 19.30 εναντίον του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, τους οποίους ηρωικά απώθησαν οι στρατιώτες», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του γενικού επιτελείου της ουκρανικής επιχείρησης στην ανατολική Ουκρανία. Γύρω στις 20:50′, οι αντάρτες έκαναν χρήση πυρών πυροβολικού εναντίον θέσεων των ουκρανικών δυνάμεων που ελέγχουν το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τους αντάρτες επί του πεδίου, τη νύχτα σημειώθηκαν βομβαρδισμοί αλλά οι δυνάμεις τους δεν προέλασαν στο αεροδρόμιο, ούτε το κατέλαβαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By