Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Ο Μπουτάρης φωτογραφίζεται γυμνός για καμπάνια κατά του AIDS

«Αν έρθουν 50.000 γκέι στο Gay Pride, θα μιλάμε για τεράστια επιτυχία»

boutaris03

Δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξη στο περιοδικό «ADORE», που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή 16 Νοεμβρίου με την εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Ερωτώμενος για το αν το Gay Pride, πέρα από σύμβολο μιας ανοιχτής κοινωνίας στη διαφορετικότητα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως οικονομικό “εργαλείο” για τη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος της πόλης επικαλείται το παράδειγμα του Gay Pride της Βιέννης, το οποίο συγκεντρώνει στην αυστριακή πρωτεύουσα, στη μία εβδομάδα που διαρκεί, πάνω από 600.000 επισκέπτες, τονίζοντας:

«Εγώ δεν λέω να έρθουν 600.000 άτομα στη δική μας πόλη… Ας έρθουν 50.000 –γιατί αυτή είναι η αναλογία. Αν μπορέσουμε να φέρουμε 50.000 γκέι στη Θεσσαλονίκη απ’ όλα τα Βαλκάνια, από τη Μέση Ανατολή, απ’ οπουδήποτε, για να εκδηλώσουν τις θέσεις τους, θα είναι κάτι μεγάλο για την πόλη. Τώρα δεν έχουμε παραπάνω από 2.000-3.000 άτομα που έρχονται στη Θεσσαλονίκη… Αν αυτοί γίνουν 50.000, θα μιλάμε για τεράστια επιτυχία».

Στην συνέντευξη, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος φωτογραφίζεται γυμνός μαζί με άλλους 31 επωνύμους, στο πλαίσιο της καμπάνιας του περιοδικού κατά του HIV/AIDS, υποστηρίζει ότι «η Θεσσαλονίκη δεν θα γίνει ποτέ μια εξαιρετικά ανοιχτή πόλη -τουλάχιστον όχι στη δική μου γενιά…», μιλά για την Εκκλησία και τις θέσεις της στο ζήτημα της καύσης των νεκρών, για την πρόθεσή του να προχωρήσει με το σχέδιο για την ανάρτηση ενημερωτικών πινακίδων στα Εβραϊκά και τα Τουρκικά σε διάφορα σημεία της πόλης, για τον “συντηρητισμό” και την “ομφαλοσκόπηση” των Θεσσαλονικέων, αλλά και για τον… χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης επί ημερών Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By