Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

Ο ΟΗΕ διέκοψε τη διανομή τροφίμων στη Γάζα

Ο ΟΗΕ διέκοψε την διανομή τροφίμων σε περίπου 25.000 παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση διαδηλωτών στα γραφεία του οργανισμού.

UNRWAΗ υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα τη διακοπή καταβολής της μηνιαίας επιδότησης σε μετρητά στις φτωχές οικογένειες λόγω μείωση του προϋπολογισμού της, με αποτέλεσμα την Πέμπτη δεκάδες άνθρωποι να εισβάλλουν στα γραφεία της υπηρεσίας ζητώντας την επαναφορά της μηνιαίας καταβολής.

Μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας του ΟΗΕ επενέβησαν για την απομάκρυνση των διαδηλωτών ενώ λίγες ώρες αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διακόπηκε η διανομή τροφίμων σε 25.000 πρόσφυγες κάθε ημέρα.

Δεκάδες άνθρωποι εισέβαλαν στα γραφεία της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) την Πέμπτη, ζητώντας την επαναφορά της μηνιαίας επιδότησης σε μετρητά που η υπηρεσία κατέβαλλε στις φτωχές οικογένειες και διακόπηκε την Δευτέρα εξαιτίας μείωσης του προϋπολογισμού της UNRWA.

«Κατανοούμε απολύτως τις συνέπειες που μπορεί να έχει η απόφαση κατάργησης της βοήθειας για ορισμένους δικαιούχους», τονίζει ο ΟΗΕ σε ανακοίνωσή του.

«Οι διαδηλώσεις ανάγκασαν την UNRWA να κλείσει ήδη πολλά γραφεία της και καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται, όλα τα κέντρα παροχής βοήθειας και διανομής (τροφίμων) θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να υπάρξουν εγγυήσεις από τις ενδιαφερόμενες πλευρές ότι οι επιχειρήσεις της UNRWA θα συνεχιστούν χωρίς εμπόδια», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Βρισκόμαστε σε πραγματικά δύσκολη θέση να διακόψουμε την διανομή τροφίμων σε 25.000 πρόσφυγες κάθε ημέρα. Όμως δεν μπορούμε να ανεχτούμε τις συνεχείς απειλές εναντίον των υπαλλήλων μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By