Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Ο πορτιέρο της Εθνικής αποκαλύπτεται

Ο Ορέστης Καρνέζης θα κλέψει πολλά από τα φώτα της δημοσιότητας σε λίγες μέρες

Karnezis

Είναι ο βασικός πορτιέρο της Εθνικής και σ αυτόν στηρίζει πολλά ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Ορέστης Καρνέζης, δανεικός στην ισπανική Γρανάδα από την ιταλική Ουντινέζε (όπου …στάλθηκε από τον Παναθηναϊκό αντί πινακίου …φακής, καθώς τα οικονομικά, τότε, του τριφυλλιού, δεν έφταναν ούτε για… ζήτω) θα κλέψει πολλά από τα φώτα της δημοσιότητας σε λίγες μέρες. Όχι μόνο για το στυλ και… την ομορφιά του, αλλά και γιατί θα κληθεί να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στη σημαντικότερη και δυσκολότερη διοργάνωση του πλανήτη, στο Μουντιάλ.

Ο Καρνέζης –κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας- μιλώντας στον ισπανικό τύπο αναφέρθηκε στη γιορτή του Μουντιάλ.

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι μέρος της Εθνικής. Δούλευα πάντα γι” αυτό και περίμενα πάντα το πότε θα είμαι με τους συμπαίκτες μου στην Βραζιλία. Είναι τιμή και υπερηφάνεια να εκπροσωπώ την Ελλάδα και έχουμε καλές πιθανότητες να προκριθούμε στον δεύτερο γύρο. Γι” αυτό πρέπει να αρχίσουμε καλά στο πρώτο ματς κόντρα στην Κολομβία», είπε ο Ορέστης που προχώρησε στον σχολιασμό για την νοτιοαμερικανική ομάδα:

«Η Κολομβία έχει μια πολύ καλή ομάδα, αλλά και εμείς επίσης και είναι σημαντικό να νικήσουμε στο πρώτο παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι οι ποδοσφαιριστές της Κολομβίας έχουν υψηλό επίπεδο, όμως και εμείς έχουμε μια ομάδα που παίζει έξυπνα. Είναι δύσκολο να μας βάλουν γκολ και μπορούμε να παίξουμε με υπομονή μέχρι να νικήσουμε. Πιστεύουμε σ αυτό και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για την πιθανή απουσία του Φαλκάο:

«Η Κολομβία δεν είναι μόνο Φαλκάο, όλοι οι Κολομβιανοί επιθετικοί είναι γκολτζήδες στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, όπως και οι μέσοι τους. Σεβόμαστε την Κολομβία με ή χωρίς Φαλκάο, γιατί όποιοι παίξουν, θα θέλουν να μας νικήσουν. Στο Μουντιάλ θα είναι οι καλύτεροι και δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε μόνο σε ένα όνομα. Θα ήταν λάθος αυτό».

Όσο για την Γρανάδα και την παραμονή της στην Primera Division ο διεθνής πορτιέρο σχολίασε:

«Ήταν ένας στόχος που έπρεπε να εκπληρώσουμε. Σκεφτόμασταν και το άλλο παιχνίδι για να μείνουμε, αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα και δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την ευκαιρία της σωτηρίας. Τελείωσε η σεζόν και τώρα σκέφτομαι την Εθνική. Μετά θα σκεφτώ το επαγγελματικό μου μέλλον. Προς το παρόν, δεν ξέρω τι θα συμβεί με μένα και τον σύλλογο».
Μακάρι, λέμε εμείς, ο Ορέστης να επιστρέψει στην Ελλάδα, βασικός σε κάποιο μεγάλο σύλλογο αφού, στην υπόλοιπη Ευρώπη, Γρεκός δύσκολα βρίσκει θέση βασικού, πολύ περισσότερο αν πρόκειται για τερματοφύλακα…

Βαγγέλης Μελέκογλου 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By