Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Ο στρατός κάνει κουμάντο στην Ταϊλάνδη

Υπό τον έλεγχο των στρατευμάτων η χώρα, κρατούνται δεκάδες πολιτικοί αξιωματούχοι

thailand

Σε συνέχεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος που εκτυλίσσεται εδώ και μερικές μέρες στην Ταϊλάνδη, ο στρατός αποφάσισε τη διάλυση του σώματος της Γερουσίας, των 150 αντιπροσώπων, οι μισοί εκ των οποίων είναι εκλεγμένοι, όπως ανακοινώθηκε το Σάββατο μέσω της δημόσιας τηλεόρασης από τον εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Διατήρησης της Ειρήνης και της Τάξης (NPOMC) συνταγματάρχη Βινθάι Σουβαρί.

Η διάλυση της Γερουσίας έδωσε τέλος στις εικασίες ότι το Σώμα ενδεχομένως να διόριζε τον επόμενο πρωθυπουργό.

Η πρώην πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα και πολλά μέλη της κυβέρνησής της κρατούνται από σήμερα από τη χούντα, η οποία ανακοίνωσε πως μπορεί να τους κρατήσει μέχρι μια εβδομάδα.

 Η 46χρονη πρώην πρωθυπουργός, η οποία εκδιώχθηκε από την εξουσία στις αρχές Μαΐου με μια αμφιλεγόμενη δικαστική απόφαση, φέρεται ότι κρατείται σ” ένα στρατόπεδο.

Σύμφωνα με το στρατιωτικό νόμο, οι συλληφθέντες μπορεί να παραμείνουν υπό κράτηση για μια εβδομάδα, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι κρατούνται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ανάμεσά τους ηγέτες τόσο των φιλοκυβερνητικών όσο και των αντικυβερνητικών κινημάτων διαμαρτυρίας όπως ο Σουθέπ Θαουγκσουμπάν, ο οποίος είχε ηγηθεί διαδηλώσεων επί επτά μήνες στην Μπανγκόκ εναντίον της πρώην κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By