Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της κρίσης» λέει ο Σαμαράς

«Η πολιτική ανευθυνότητα του Τσίπρα θα του γυρίζει μπούμερανγκ» σχολιάζει ο πρωθυπουργός

samaras 2

Ιδιαίτερα έντονη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί το Σάββατο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Σαν κόμμα διογκώθηκε απότομα εξαιτίας της κρίσης. Είναι κομμάτι αυτής της κρίσης. Εκπροσωπεί σήμερα τα αδιέξοδα που ξεπερνάμε. Και δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης όταν βγούμε οριστικά από την κρίση» τονίζει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως επιδιώκει την πολιτική αστάθεια.

«Το μόνο που του μένει είναι να δημιουργήσει αστάθεια. Να προκαλέσει πολιτική αποσταθεροποίηση. Επιδιώκει σταθερά να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία! Αυτός είναι ο κίνδυνος που πρέπει να αποτραπεί σήμερα» τονίζει. Μάλιστα, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για την πόλωση που υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό λέγοντας πως επί δύο χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ «επέλεξαν ένα άγριο λαϊκισμό, μια υβριστική συμπεριφορά, ένα διχαστικό μήνυμα σε κάθε τους βήμα, σε κάθε ευκαιρία».

Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για «παιδαριώδη πυροτεχνήματα» του κ. Τσίπρα, με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας χωρίς να σκέφτεται, όπως λέει, τις συνέπειες που θα μπορούσαν να έχουν όλα αυτά για τη χώρα. «Ο ίδιος δεν τα σκέφτεται, αλλά τα σκέφτεται ο ελληνικός λαός. Και πολύ πιθανό να γίνει μπούμεραγκ εναντίον του αυτή η απίστευτη πολιτική ανευθυνότητά του» σημειώνει.

«Υπάρχουν περιθώρια διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας»

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, την επομένη των εκλογών υπάρχουν περιθώρια διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας καθώς, όπως λέει, «όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και να εξαντλήσει την τετραετία της. Ακόμα και βουλευτές που δεν ψήφισαν μαζί μας το τελευταίο διάστημα».

Σχολιάζοντας τα ποσοστά που καταγράφει η Χρυσή Αυγή στις δημοσκοπήσεις, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει την οργάνωση «Νεοναζί» εκφράζοντας την εκτίμηση πως βήμα-βήμα όσο περνάει η κρίση θα ξεφουσκώνει.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το «Ποτάμι» δεν θέλει να αποκλείσει κάτι καθώς, όπως λέει, μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε θέλει να βοηθήσει να βγει η χώρα μια ώρα αρχύτερα από την κρίση, θέτει όμως ως προϋπόθεση να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα.

«Όχι στη λιτότητα» 

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του επαναλαμβάνει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας και νέο μνημόνιο και αποκαλύπτει πως τη διαπραγμάτευση για το χρέος με τους εταίρους θα την κάνει ο Γιάννης Στουρνάρας, κλείνοντας προφανώς προς το παρόν και τα σενάρια περί αντικατάστασης του υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για ανάπτυξη που θα φτάσει το 2,9% το 2015 και 3,9% το 2016, ενώ προβλέπει πως μέχρι το 2018 θα έχουν δημιουργηθεί 550 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

«Το ξέρω ότι ο κόσμος υπέφερε πολλά τα προηγούμενα χρόνια. Κι ακόμα υποφέρει. Και γι’ αυτό τον κόσμο έδωσα και δίνω τον αγώνα μου. Αλλά γυρίσαμε σελίδα, σταθήκαμε στα πόδια μας και από δω και μπρος έχει μόνο πάνω. Για όλους! Αυτό το «μόνο πάνω» θα το βλέπουν στο εξής, μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα, όλο και περισσότεροι» τονίζει.

Να μην πάμε σε εκλογές το 2016 λόγω Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός αναφέρει πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές το 2016 με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς κάτι τέτοιο δεν το αντέχει η χώρα και κάνει λόγο για σημαντικές προσωπικότητες που θα μπορούσαν να υπηρετήσουν το ανώτατο αξίωμα.

Για τις Κάννες

Σχετικά με τα όσα αναφέρουν οι Financial Times για το παρασκήνιο στις Κάνες, ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως η θέση του για την ανάγκη αλλαγής του Μνημονίου και την προώθηση μεταρρυθμίσεων ήταν γνωστές και είχαν εκφραστεί εκείνη την περίοδο δημόσια προς όλους.

«Στον κ. Μπαρόζο έλεγα πάντα το ίδιο: Ότι θέλουμε μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, υποστηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά πρέπει να αλλάξει το Μνημόνιο! Τα οποίο και άλλαξε αργότερα, και με τη δική μας συμβολή. Αυτό του είπα κι εκείνες τις μέρες. Το ίδιο ακριβώς είπα και στους υπόλοιπους ηγέτες την εποχή εκείνη… Δημόσια μάλιστα! Και εγγράφως! Όχι τηλεφωνικά» τονίζει επισημαίνοντας πως πλέον αποδεικνύεται πως υπήρχε έτοιμο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Εμείς αυτό το ξέραμε και το λέγαμε από τότε… Σας θυμίζω ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που το αμφισβητούσε! Και τώρα φαίνεται πόσο έξω έπεσε. Και πόσο καταστροφική ήταν η πολιτική του τότε. Αλλά και σήμερα… Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγε και συνεχίζει να μας λέει, ότι μπορείς να τους εκβιάσεις, γιατί δεν θα τολμούσαν… Και τώρα αποκαλύπτεται, αυτό που ξέρουν οι πάντες- πλην ΣΥΡΙΖΑ: ότι υπήρχε έκτακτο σχέδιο να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Με τη συμφωνία, μάλιστα, όλων των υπολοίπων χωρών… Ευτυχώς τα αποτρέψαμε όλα αυτά…Και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε σε αυτά» τονίζει ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By