Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Νέες κινητοποιήσεις στα Δημόσια Νοσοκομεία

Αντιδρούν στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα

poreiaA-ygeiasΣε διαρκείς κινητοποιήσεις βρίσκεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων που οδηγεί, όπως αναφέρουν, στο κλείσιμό τους και στο καθεστώς κινητικότητας του υγειονομικού προσωπικού, που οδηγεί σε απολύσεις.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» και «Πολυκλινική», θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στις εισόδους των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Συγκέντρωση στις  εισόδους των Νοσοκομείων «Πατησίων» και «Αμαλία Φλέμιγκ», θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου στις 8.00 πμ οι εργαζόμενοι των παραπάνω νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ έχει εξαγγείλει 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας για τα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και τα Κέντρα Υγείας από τις 11.00πμ έως 15.00. Στις 11:30 πμ της ίδιας μέρας προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ για την περιφέρεια έξω από τα γραφεία των Υγειονομικών Περιφερειών.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 24ωρη απεργία στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου  και οργανώνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11:30 πμ, διαμαρτυρόμενη για «την συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα Ψυχικής Υγείας και της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την υποχρηματοδότηση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις των υγειονομικών».

πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By