Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Παπαμιμίκος: Να αφήσει τις τσάμπα μαγκιές ο Τζιτζικώστας

«Εισηγείται σενάρια ανωμαλίας, ας αποφασίσει τι θα κάνει»

papamimikos

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, μετά και τις δηλώσεις του τελευταίου ο οποίος ζήτησε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με άλλον πρωθυπουργό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm ο κ. Παπαμιμίκος ύψωσε εκ νέου τους τόνους με αιχμηρά σχόλια και σφοδρή κριτική. Συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τζιτζικώστας μιλάει για σενάρια σταθερότητας, αλλά ουσιαστικά εισηγείται σενάρια ανωμαλίας. Δεν εκτιμά ότι ο Αντώνης Σαμαράς πήρε τη χώρα από την άκρη του γκρεμού, την κράτησε όρθια, τη βγάζει από τα μνημόνια και αυτό φαίνεται και από την κρίση και η πορεία αυτή δεν μπορεί να ανακοπεί σε καμία περίπτωση. Αυτά τα σενάρια τα προωθούν μόνο κύκλοι ανωμαλίας και κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Και το ξεκαθαρίζουμε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμιμίκος.

Και πρόσθεσε: «Επιπλέον όμως επειδή έγινε μία συζήτηση για την παρουσία του ή όχι στις εκδηλώσεις της Ν.Δ. να σας πω κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο. Πρώτα απ’ όλα ο κ. Τζιτζικώστας είναι μέλος της Ν.Δ. και είναι ex officio μέλος, ως Περιφερειάρχης και της Πολιτικής Επιτροπής. Του εστάλη πρόσκληση και ο ίδιος μάλιστα προσωπικά την Τετάρτη 25 του μηνός ζήτησε να του σταλεί και προσωπική πρόσκληση στο προσωπικό του e-mail πράγμα το οποίο έγινε. Και επιβεβαίωσε τηλεφωνικά και τη συμμετοχή του. Τώρα τι μπορεί να άλλαξε από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο και δεν ήρθε στις εκδηλώσεις στη Χαλκιδική μόνο ο ίδιος το ξέρει».

Ο κ. Παπαμιμίκος συνέχισε λέγοντας: «Τον άκουσα να λέει πως η Νέα Δημοκρατία δεν υπηρετεί τις συντηρητικές αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Θεωρεί προφανώς, ο Περιφερειάρχης τον εαυτό του πάνω από όσους ήταν στην εκδήλωση. Και στην εκδήλωση αυτή πέραν από τον Αντώνη Σαμαρά, ήταν ο Κώστας Καραμανλής, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ενώ στην Αθήνα θα είναι και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Δηλαδή, αυτοί γνωρίζουν λιγότερα για τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας; Συγνώμη, αλλά κατά την άποψή μου δεν είναι ο κ. Τζιτζικώστας πάνω απ’ αυτούς και πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό. Και επιπλέον, ας μην ξεχνάμε πως ο κ. Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης δεν έγινε τον Μάιο του 2014, έγινε Περιφερειάρχης 2 χρόνια πριν, με ειδική τροπολογία που ζητούσε επίμονα ο ίδιος. Και πριν από 2 χρόνια πήγαινε κανονικά σε όλες τις κομματικές εκδηλώσεις της Ν.Δ. Και τώρα λέει ότι έβαλε την κομματική του ταυτότητα στο συρτάρι. Τόσο καιρό γιατί δεν την έβαζε; Και για να τελειώνουμε, κάτι ακόμα. Την ταυτότητά σου δεν την βάζεις στο συρτάρι. ‘Η την κρατάς ή την γυρίζεις πίσω. Ας αφήσει τις τσάμπα μαγκιές και ας αποφασίσει τι θα κάνει».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By