Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση για την συμπεριφορά της Ζ. Κωνσταντοπούλου ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Αφορμή στάθηκε η συκοφαντική –όπως επισημαίνουν- επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Κώστα Τριαντάφυλλο

konstantopoulou622_180114ii

Να τραβήξει το αυτί της Ζωής Κωνσταντοπούλου ζητάει το ΠΑΣΟΚ από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Τριαντάφυλλος με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής, εκφράζουν τη δυσφορία τους για τη συμπεριφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, και ζητούν να λάβει μέτρα.

Αφορμή στάθηκε η συκοφαντική –όπως επισημαίνουν- επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Κώστα Τριαντάφυλλο το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, ότι δήθεν με χρήματα του Κοινοβουλίου παρέθεσε γεύμα για προσωπικούς λόγους σε βουλευτές άλλων χωρών στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας και της COSAC στην Αθήνα.

Υπογραμμίζουν την ανάγκη αντιμετώπισης της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς εκ μέρους συγκεκριμένης βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιδίδεται σε προσωπικές επιθέσεις και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος συναδέλφων της.

«Tο ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς αδιαφάνειας στα οικονομικά της Βουλής και φίμωσης του κοινοβουλευτικού λόγου, αφού πρώτα ευτέλισε κάθε έννοια λογοδοσίας, ανάληψης ευθυνών και πολιτικού διαλόγου», απαντά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ολόκληρη η επιστολή των κ.κ. Ρήγα και Τριαντάφυλλου:

Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,

κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Κοιν: Μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2014

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής,

Οι πολιτικές διαφωνίες, η πολυφωνία και η αντιπαράθεση των επιχειρημάτων είναι όχι μόνο αναγκαίο αλλά και θεμελιώδες συστατικό στοιχείο της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Αυτός ο πλουραλισμός, όμως, δεν είναι επιτρεπτό να καλύπτει τις κατ” επανάληψη προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, ούτε στηρίζονται στην πολιτική κριτική, αλλά επιχειρούν τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, κατ” εφαρμογή της τακτικής της «λάσπης στον ανεμιστήρα».

Αυτές οι πρακτικές δεν συνάδουν με το κοινοβουλευτικό ήθος και πλήττουν βάναυσα τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και κατ” επέκταση της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, στην Ολομέλεια της Βουλής και κατά τη συζήτηση του απολογισμού για το 2013 και του προϋπολογισμού για το 2015, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, δέχθηκε μία άνευ προηγουμένου συκοφαντική επίθεση, από το μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τον κατηγόρησε ότι με χρήματα της Βουλής, δηλαδή του ελληνικού λαού, παρέθεσε γεύμα για προσωπικούς λόγους σε Βουλευτές άλλων χωρών, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και της COSAC, που έλαβε χώρα στην Αθήνα. Η βαριά αυτή κατηγορία αναπαρήχθη αυτομάτως από εκατοντάδες ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τραγάκης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αποκατέστησε την αλήθεια των πραγμάτων διασαφηνίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της COSAC, η Βουλή παρέθεσε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες Βουλευτές και κατά τη διάρκεια αυτού του γεύματος, μετά από πρόταση του Κώστα Τριαντάφυλλου, που έγινε δεκτή από το Προεδρείο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, παρακάθισαν όλοι οι νέοι Βουλευτές μαζί, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα μιας πρώτης συζήτησης για τη δημιουργία ενός forum νέων Ευρωπαίων Βουλευτών.

Αυτή η πρωτοβουλία καταγράφηκε ως μια επιτυχής πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων και της Ελληνικής Προεδρίας, την οποία συνεχίζει η Ιταλική Προεδρία, καθώς θεωρείται αναγκαία, λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η νέα γενιά στην Ευρώπη.

Η συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπο του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί σειράς συκοφαντικών ομιλιών της συγκεκριμένης Βουλευτού, που κατ” επανάληψη παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής, αγνοεί επιδεικτικά τις συστάσεις και προσβάλλει τον εκάστοτε Προεδρεύοντα.

Εκ των ανωτέρω εκτεθέντων προκύπτει ότι πρέπει στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να συζητηθεί η συγκεκριμένη συνεχής, εκτός Κανονισμού και Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, συμπεριφορά, προκειμένου να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις για να προστατευθεί η τιμή και η υπόληψη των Βουλευτών, αλλά και η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Παναγιώτης Ρήγας

Γραμματέας Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ

By