Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Παρέμβαση Παπαμιμίκου για το θέμα της Παιδείας

Θέτει τέσσερις προτεραιότητες που θα δώσουν ανάσα στα Πανεπιστήμια

panepistimio athinon

Παρέμβαση στο φλέγον θέμα της Παιδείας κάνει με άρθρο του ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο κ. Παπαμιμίκος με κείμενο που τιτλοφορείται «Να σπάσουμε τον τοίχο» και που φιλοξενείται στην Καθημερινή, θέτει τέσσερις προτεραιότητες που θα δώσουν ανάσα στα Πανεπιστήμια και θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή διαδικασία της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, αναδεικνύει το θέμα της Ασφάλειας, της σύνδεσης με την αγορά εργασίας και την εξωστρέφεια των ελληνικών ιδρυμάτων, ενώ τονίζει την αναγκαιότητα να ξεπεραστούν εμπόδια που περιορίζουν την ανάλυση ερευνητικών προγραμμάτων από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κάτι που σημειώνει πως μεσοπρόθεσμα θα συμβάλει και στον περιορισμό του φαινομένου της διαρροής ελληνικών εγκεφάλων στο εξωτερικό.

Ενδεικτικά, προτείνει τη δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας για τη φύλαξη των ΑΕΙ, τη συνεργασία με επιχειρήσεις για χρηματοδότηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων και τη δέσμευση να απορροφούνται οι αριστούχοι, την έμφαση στη διασυνοριακή κινητικότητα στο χώρο της Παιδείας μέσω της ίδρυσης παραρτημάτων ελληνικών Πανεπιστημίων στις γειτονικές χώρες, τη συνεργασία για απονομή διπλών πτυχίων και τη διεθνοποίηση των παρεχόμενων προγραμμάτων σπουδών ώστε να προσελκύσουν ξένους φοιτητές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By