Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Παραίτηση Παπαθανασίου ζητά το ΠΑΣΟΚ!

«Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιο «έλλειμμα (2009)» …αξιοπιστίας!» αναφέρει στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 

papathanasiou

Την  παραίτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών και πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Παπαθανασίου από τη θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ ζητά το ΠΑΣΟΚ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έγραψε πριν από λίγο στο twitter ότι ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιο έλλειμμα …αξιοπιστίας παραπέμποντας στη θητεία του κ. Παπαθανασίου ως τελευταίου υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή το 2009,

…ενώ την άμεση παραίτησή του κ. Παπαθανασίου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το διορισμό του «προκλητική και απαράδεκτη πράξη» ζήτησε ο Φίλιππος Σαχινίδης. Ο κ. Σαχινίδης καταλογίζει στον κ. Παπαθανασίου τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά και απόκρυψη στοιχείων από τη Eurostat: Ολόκληρη η γραπτή δήλωση του κ. Σαχινίδη έχει ως εξής:

«Η επιλογή του κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ως Προέδρου της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια με πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών, είναι προκλητική και απαράδεκτη. Ως τελευταίος Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Οι πολιτικές πράξεις και παραλείψεις του, συνετέλεσαν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στην ανάγκη της χώρας να προσφύγει στη σύναψη δανειακής σύμβασης και στο Μνημόνιο. Με πρόβλεψη ελλείμματος 2% στον Προϋπολογισμό του 2009, επί Υπουργίας του κ. Παπαθανασίου οι δαπάνες εκτινάχθηκαν, τα έσοδα κατέρρευσαν και το έλλειμμα έφτασε σε διψήφια νούμερα.

Ο κ. Παπαθανασίου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για την εξαπάτηση των Ευρωπαίων εταίρων μας, που πλήρωσε ακριβά η χώρα.Εξαπάτηση, δεδομένου ότι μερικές μόλις ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, γνωστοποιούσε στην Eurostat έλλειμμα 6% για το έτος 2009, ενώ από τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών ήδη γνώριζε πως στο 9μηνο το έλλειμμα ήταν σχεδόν 10%.

Η επιλογή του, συνεπώς, για τη θέση του Προέδρου των ΕΛΠΕ προσβάλλει τις θυσίες που έκαναν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία 4 χρόνια, για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας στη χώρα».

 

By