Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Απαράδεκτοι οι σχεδιασμοί του ΥΠΟΙΚ για την ΕΛΒΟ

«Η διαδικασία μεταβίβασης της ΕΛΒΟ πρέπει να διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της»

pasok-xarilaou-trikoupi-grafeia

«Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη διαφωνία του για το σχεδιασμό με τον οποίο το υπουργείο Οικονομικών (και ο εκκαθαριστής), προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Είμαστε βέβαιοι ότι ο Υπουργός κ. Χαρδούβελης θα παρέμβει αμέσως», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται η τμηματική πώληση της επιχείρησης, η χωριστή πώληση των ανταλλακτικών που διαθέτει και η έλλειψη οιασδήποτε μέριμνας για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε αυτήν.

Το ΠΑΣΟΚ δια του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, παρενέβη πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα- αποφασιστικά για να μην κλείσει η επιχείρηση, πιστεύοντας στη δυνατότητα υγιούς και παραγωγικής λειτουργίας της.

Αυτό προτίθεται να πράξει και τώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΛΒΟ είναι πιστοποιημένη διεθνώς επιχείρηση, κύριος προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων σε τροχοφόρα οχήματα (μάχης και μεταφοράς προσωπικού), ενώ έχει κατασκευάσει και παραδώσει 900 αστικά λεωφορεία και 370 τρόλεϊ στο δημόσιο, πυροσβεστικά οχήματα, απορριμματοφόρα, φορτηγά κλπ. Συνεργάζεται μάλιστα με μεγάλους οίκους της διεθνούς παραγωγής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να μην προχωρήσει σε αυτούς τους απαράδεκτους σχεδιασμούς.

Η διαδικασία μεταβίβασης της ΕΛΒΟ πρέπει να διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της και τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε αυτή», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

By