Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Το πρώτο βήμα οι 50.000 θέσεις εργασίας

Έγινε πράξη η απαίτηση της Χαριλάου Τρικούπη για την Κοινωφελή Εργασία

Political Council at PASOK / ?????, ???????? ?????????Την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας εκφράζει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, μετά την πολύμηνη προσπάθεια για την εφαρμογή δράσεων, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Είναι θετικό ότι μετά από πολύμηνες προσπάθειές μας, οι αρμόδιοι Υπουργοί εξήγγειλαν σήμερα την εκκίνηση του Προγράμματος Απασχόλησης στην Κοινωφελή Εργασία, με στόχο τόσο τη στήριξη 50000 ανέργων (και κατά προτεραιότητα εκείνων που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο) όσο και τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.

Το ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκε αυτό το Πρόγραμμα και έφερε με δική του πρωτοβουλία τον Απρίλιο τη σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. Και θα παρακολουθήσει τις διαδικασίες εφαρμογής του σύμφωνα με τα αντικειμενικά κριτήρια του νόμου.

Θεωρούμε όμως ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα.

Έχουμε σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την ανεργία, την ευθύνη να διαθέσουμε κατά προτεραιότητα και με αποφασιστικότητα πρόσθετους πόρους για τη συνέχιση τέτοιων Προγραμμάτων.

Όπως και να εφαρμόσουμε το ψηφισμένο Πρόγραμμα της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών προς τις επιχειρήσεις που διατηρούν τις θέσεις εργασίας ή ενισχύουν την απασχόληση.

Η ανακούφιση και η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, είναι πρώτιστο μέλημά μας, είναι ευθύνη όλων μας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By