Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Οι αποφάσεις των βουλευτών του Κινήματος

Τέσσερις παρεμβάσεις – «κόκκινες γραμμές» ενόψει των ψηφοφοριών

pasok-grafeia-ippokratousΣυνεδρίασε σήμερα στη Βουλή το συντονιστικό της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάσθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Ενιαίος φόρος ακινήτων

Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε την απόφασή της για ουσιαστικές αλλαγές στο προσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, ώστε να εξασφαλίζεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας συνολικά, με προοδευτικό τρόπο.
Με αυτό το πλαίσιο αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τους Γ. Κουτσούκο και Α. Μακρυπίδη συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΝΔ ώστε να αναζητηθεί κοινά αποδεκτή λύση.
Διεξήχθη μια ουσιαστική συζήτηση για το περιεχόμενο των αναγκαίων αλλαγών, η οποία και θα συνεχισθεί.
Το τελικό σχέδιο θα τεθεί υπ’ όψιν της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

2. Πρωτοβουλία για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας για την ψήφιση διατάξεων Νόμου στην κατεύθυνση της διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, με επίλυση προβλημάτων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα η πρωτοβουλία αφορά:
• την αναμόρφωση του πλαισίου χορήγησης συντάξεων ανασφάλιστων και υπερήλικων, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφάλιστων ανέργων.
• Την μη περικοπή του ΕΚΑΣ των αναπήρων.
• Ρύθμιση για το συνταξιοδοτικό των αγροτών(στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς).
• Την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτικών) ως στοχευμένο κίνητρο για την ενίσχυση της απασχόλησης.
Για αυτό θα ζητηθεί ειδική συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση.

3. Επιτάχυνση φορολογικών ελέγχων
Η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα επεξεργαστεί πρωτοβουλία και προτάσεις για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εκκρεμών ελέγχων των εμβασμάτων πολιτών προς το εξωτερικό, των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ξένες τράπεζες και τις off shore εταιρείες.
Το θέμα αυτό με διαμορφωμένη εισήγηση θα έρθει στο Συντονιστικό.

4. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Αντιπροσωπεία της ΚΟ θα επισκεφθεί τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη για την πορεία του προσχεδίου Νόμου για τον ΕΟΠΥΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η μετατροπή των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ σε Κέντρα Πρωτοβάθμιας Υγείας και η μεταφορά (μετά τη σχετική αξιολόγηση) του προσωπικού και των ιατρών σ’ αυτά.
Γι’ αυτό το θέμα θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση της ΚΟ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By