Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Πολιτικό κίνημα ιδρύει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Στόχος είναι να παρέμβει στο μεταναστευτικό κίνημα.

facebookteenagersΟ ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, και άλλοι επικεφαλής εταιρειών νέας τεχνολογίας, ανακοίνωσαν την ίδρυση ενός πολιτικού κινήματος που ο στόχος του θα είναι να γίνουν μεταρρυθμίσεις στις σημερινές πολιτικές των ΗΠΑ όσον αφορά το μεταναστευτικό

Ο  Ζούκερμπεργκ είπε, «ο πολύ αυστηρός έλεγχος της μετανάστευσης δεν επιτρέπει να προσληφθούν ταλαντούχα στελέχη από το εξωτερικό». Οι ισχύοντες κανόνες αναγκάζουν πάρα πολλούς ξένους φοιτητές να εγκαταλείψουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την απόκτηση των πτυχίων τους, και δεν παρέχουν ικανοποιητικό αριθμό θεωρήσεων (visa) για τους μετανάστες, οι οποίοι εργάζονται σε αμερικανικές επιχειρήσεις δήλωσε ο «ισχυρός άντρας» του Facebook.

Το κίνημα που θα κάνει το λόμπινγκ για το μεταναστευτικό ονομάστηκε FWD.us (ή Forward U.S). Μέλη του κόμματος έγιναν επίσης διευθυντικά στελέχη εταιρειών όπως το LinkedIn, το Google, το Yahoo!, το SpaceX και το Dropbox.

Επιπλέον η δραστηριότητα του κινήματος θα στραφεί στην υποστήριξη της εκπαίδευσης και την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της επιστήμης. Όπως είναι αναμενόμενο, το κίνημα θα αξιοποιήσει στο έπακρο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιτύχει το σκοπό του.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By