Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από τις κατολισθήσεις σε Ηλεία και Αχαΐα

Τα σοβαρότερα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στην επαρχιακή οδό Πύργου-Οινόης, στον δρόμο από Αρχαία Ολυμπία προς Λάλα, στον δρόμο από Ανδρίτσαινα προς Κρέστενα και στον δρόμο από Ζαχάρω προς το Λογγό

katolisthiseis hleia

Σοβαρά και έντονα φαινόμενα κατολίσθησης παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία, ενώ κατολισθητικά φαινόμενα καταγράφονται και στην Αχαΐα, χωρίς όμως να έχουν την ίδια έκταση, όπως επισημαίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, στον νομό Ηλείας τα σοβαρότερα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στην επαρχιακή οδό Πύργου-Οινόης, στον δρόμο από Αρχαία Ολυμπία προς Λάλα, στον δρόμο από Ανδρίτσαινα προς Κρέστενα, στον δρόμο από Ζαχάρω προς το Λογγό, στο Βούναργο, στο Κατάκολο, στην Καυκανιά, τη Φρίξα, το Περιστέρι, κ.α.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας αποφάσισε την ένταξη στο ετήσιο επενδυτικό πρόγραμμα του 2014 τη μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας κατολισθαίνουσας περιοχής της Καυκανιάς Αρχαίας Ολυμπίας, τη γεωτεχνική μελέτη και έρευνα για την αποκατάσταση κατολίσθησης στην κοινότητα Βούναργου Πύργου, καθώς και τη μελέτη διερεύνησης και αντιμετώπισης κατολισθήσεων σε θέσεις της επαρχιακής οδού Πύργου- Οινόης.

Όσον αφορά την Αχαΐα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για προσωρινή αποκατάσταση του οδοστρώματος της εθνικής οδού Πατρών- Τρίπολης, μετά την κατολίσθηση στο ύψος της Καλλιθέας Αχαΐας. Ταυτόχρονα, οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας περιμένουν να ολοκληρωθεί πλήρως το φαινόμενο, προκειμένου να γίνουν οι ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Εκτός όμως από την Καλλιθέα, συχνές κατολισθήσεις γίνονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, στο ύψος του Πλατάνου Αχαΐας, με αποτέλεσμα να κλείνει ο δρόμος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By