Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Προς παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Η  διαδικασία φέτος κινείται ταχύτερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ωστόσο,  απομένουν μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες για την πληρωμή των βεβαιώσεων

teli kukloforias

Προς παράταση οδεύει η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το 2014 ,αν και μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση. Η  διαδικασία φέτος κινείται ταχύτερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ωστόσο,  απομένουν μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες για να αποπληρωθούν περίπου 3 εκατομμύρια βεβαιώσεις στις τράπεζες.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης ανέφερε μέσω Τwitter πως οι βεβαιώσεις τελών κυκλοφορίας που έχουν πληρωθεί φέτος είναι 250 χιλιάδες περισσότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το σύνολο των 5,5 εκατομμυρίων βεβαιώσεων τελών κυκλοφορίας έχουν πληρωθεί μέσω τραπεζών 2,47 εκατομμύρια βεβαιώσεις, δηλαδή το 45% περίπου.

Σύμφωνα με το in.gr, αυτό σημαίνει πως έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία 500 εκατ. ευρώ, σε σύνολο προϋπολογισθέντων εσόδων 1,09 δισ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί πως για να επιτευχθεί ο στόχος θα πρέπει σε ημερήσια βάση να πληρώνονται 1 εκατομμύριο βεβαιώσεις κάτι που δεν είναι εφικτό.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία προμήθειας των τελών κυκλοφορίας 2013 ολοκληρώθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2013, κάτι που αναμένεται να συμβεί και για τα τέλη του 2014.

Προς το παρόν το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως δεν εξετάζει να χορηγήσει παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας που λήγει την επόμενη εβδομάδα και προειδοποιεί πως όσοι φορολογούμενοι καταβάλουν τα τέλη μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο των τελών εις διπλούν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By