Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προσδοκίες από τις εκπτώσεις

krisi ektoseis ermou

Τις ελπίδες του για μία «ανάσα» στις επιχειρήσεις που δοκιμάζονται από την κρίση έχει εναποθέσει ο εμπορικός κόσμος της χώρας στις θερινές εκπτώσεις.

katastimataΗ περίοδος των θερινών εκπτώσεων ξεκινά σήμερα και θα λήξει το Σάββατο 31 Αυγούστου, με τους εμπόρους να προσδοκούν αύξηση της κίνησης και τους καταναλωτές να περιμένουν τη μείωση των τιμών ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν ακόμη και βασικές αγορές.

Με την ευκαιρία  των θερινών εκπτώσεων η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου  καλεί τους εμπόρους όλης της χώρας να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου  εκτίθενται τα συγκεκριμένα προϊόντα.

2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

3. Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

4. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By